Cleantech

Cleantech is een populaire afkorting van 'clean technologies': producten, diensten en processen die moeten leiden tot een klimaatneutrale en milieuvriendelijke provincie.

Onze regio telt intussen zo'n 480 Cleantech-actoren. Sommigen, waaronder Colruyt en Brussels Airport, zijn grote gebruikers van innovatieve Cleantechtechnieken. Anderen leveren mooie materialen, technieken, concepten of ideeën. Energie, mobiliteit en materialen/afval genieten de focus.

De Cleantech-actoren zijn vooral bedrijven (grote, KMO en startups). Kennisinstellingen, organisaties en overheidsinstellingen maken de Quadruple helix compleet.

Mijn bedrijf heeft dringend concurrentie nodig.
Didier Pierre
NNOF

In onze maandelijkse nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van wat er leeft in de 5 clusters. Innovatieve projecten, samenwerkingsopportuniteiten, activiteiten, subsidie-en financieringsmogelijkheden, en nog veel meer!

FSH Cleantech Community

In 2016 bouwen we aan een hechte FSH Cleantech Community. Deze community wil verschillende spelers die schone technologieën ontwikkelen of gebruiken samenbrengen, opdat ze samen innovatieve cleantech projecten kunnen realiseren.

Bent u geïnteresseerd in deze FSH Cleantech Community? Schrijf u dan zeker in op onze nieuwsbrief met vermelding van 'Cleantech'

Volgende bedrijven, kennisinstellingen, overheden en organisaties nemen al gratis deel aan de FSH Cleantech Community. Zin om ook aan te sluiten bij deze groeiende groep innoverende partners? Geef dan een seintje!

Uw inbreng is voor ons van groot belang!

Wil u meewerken aan één van onze projecten? Of heeft u zelf een idee dat u wil aftoetsen of waarvoor u partners, financiering of begeleiding voor zoekt? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder! Wat doet Flanders Smart Hub?

Projecten en initiatieven

Projecten van Flanders Smart hub

Initiatieven in Vlaams-Brabant

Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Met steun van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}